Hvem er vi

- vår historie

Emma Friskhus er en del av Regionalt Aktivitetssenter (REGA) som i dag består av Emma Gjestehus, Emma Kafé, Emma Hjorth museum, Emma Sansehus og Emma Friskhus

REGA ble opprettet på midten av 1990-tallet og skulle tilfredsstille kravet til fru Emma Hjorth fra 1915 om at området alltid skulle brukes til utviklingshemmede. REGA har som mål å være et sted for alle, uansett funksjonsnivå. Les mer om historien her.

Emma Friskhus sto ferdigbygget i 1984 og var svømmehall og gymsal for institusjonen Emma Hjorths Hjem. Bygget var en gave fra Emma Hjorths Venner. Her var også kontorene til institusjonens fritidsledere og Kulturkontoret som arrangerte ulike fritidstiltak og kulturelle arrangementer for institusjonens beboere. 

EMMALØYPA

Er du nysgjerrig på å lære mer om Norges store pionér Emma Hjorth (1858-1921) og historien til området som bærer samme navn?

Besøk www.emmaloypa.no og bli dratt med tilbake i tid. 

Zoom inn på kartet og klikk på postene, enten hjemme fra sofaen eller aktivt på Emma Hjorth i Bærum. Innholdet kan leses eller høres og man får tilgang til blant annet bilder, filmer og artikler.

Emmaløypa er en gratis kartløsning utviklet av Regionalt Aktivitetssenter.